Club-ParadiseFM

Your multi-cultural radiostation!

 • 1 Club-ParadiseFM 1
  Verzorgt professionele radio programma’s voor alle Amsterdammers.
 • 2 Club-ParadiseFM 2
  Informeert luisteraars via radio en internet over allerlei verschillende thema's.
 • 3 Club-ParadiseFM 3
  Promoot artiesten, kunstenaars en jong talent. Check onze gevarieerde gastenlijst.
 • 4 Club-ParadiseFM 4
  Steunt goede doelen, doe je ook mee? Check onze website voor diverse acties.
 • 4 Club-ParadiseFM 5
  Maandag: Simone Spong & Nelly Brouwn, Dinsdag: Patricia Mensink, Woensdag: Simone Spong, Donderdag: Orlando Praag, Vrijdag: John Morman.
 • 4 Project 4
  Club-ParadiseFM is elke werkdag vanaf 14:00 uur te beluisteren.

Archief | Videoclips | In the Spotlight

Maandelijks komen er vele artiesten met nieuwe nummers en videoclips uit. Daarnaast is er heel veel talent te bespeuren. Bekijk onze 'media-clips pagina' voor de laatste videoclips of bekijk de 'spotlight pagina' voor jong en aanstormend talent! Verder kan je in het archief diverse interviews en fragmenten beluisteren.

Ga naar het Archief Ga naar de Videoclips Ga naar de Spotlight

SurinamStars Entertainment, Cultuur, Sport

Iedere maandag kan je het laatste SurinamStars entertainment, cultureel en sport nieuws beluisteren. Lees het hier na. Onze nieuwsbronnen zijn onder andere:

parbonieuws.com | waterkant.net | dwtonline.com | nospang.com

| Maandag 09-02-2015 | Maandag 02-02-2015 |

____________________________________________________________

Jetty Mathurin heeft nog steeds #LOL

image“Na 30 jaar solovoorstellingen was het tijd om te stoppen vond ik, maar dat mag ik niet van mijn impresariaat, mijn kinderen en de mensen die me aanspreken op straat. Volgens hen is er niemand anders in het theater die hetzelfde beeld vertegenwoordigt. Ze hebben gelijk.”, aldus Mathurin. Er is geen andere grijsharige, zwarte cabaretière van in de zestig in dit land, die al zo lang op een podium... Lees meer...

Razende Reporter Graziella vanuit Suriname

imageIn februari verzorgt zangeres Graziëlla Hunsel Rivero als razende reporter, tijdens haar vakantie in Suriname, exclusief items over verschillende maatschappelijke ontwikkelingen voor Club- ParadiseFM. Vanaf maandag 5 februari om 14.30 uur. Lees meer...

Volg al haar belevenissen via de bekende social mediakanalen:

Facebook artiestenpagina van Graziëlla Hunsel Rivero voor alle aankondigingen
Twitter @Graziellahunsel voor de laatste updates
Instagram (Graziellahunselrivero) voor de dagelijkse 'pic of the day'
www.graziellahunsel.com voor haar Suriname blogs

Yvonne Ristie's Spontane antwoorden...

imageCarrière vrouw of Ideale moeder?
Ik kies voor carrière vrouw. Simpel omdat ik geen moeder ben. Carrière moet je dan niet plaatsen in het hokje ‘alles voor bekendheid’, maar zie het in de zin van ‘alles uit het leven halen.’ Botox of Puur natuur? One nightstand of Ideale vrouw? Bungeejumpen of Naakt in de playBOY? In Bed, in het Bos of ...? Lees alle antwoorden van Yvonne hier...

Jörgen Raymann een-eiige tweeling...

imageNa 13 jaar verhuist Jörgen Raymann met zijn nieuwe show RAYMANN! naar de zaterdagavond. Zoals we van hem gewend zijn, ontbreekt het in dit nieuwe programma niet aan entertainment en comedy en presenteert hij zijn show op een wijze zoals alleen Jörgen dit kan. RAYMANN! is elke zaterdag te zien om 22:00 bij de NTR op NPO1. Daarnaast werkt Jörgen momenteel, samen met rapper Brainpower, aan de cabaretshow Twee-eiigen. De show moet cabaret en rap gaan combineren. Het stuk van Jörgen Raymann en Gert-Jan Mulder alias Brainpower moet in 2015 in de theaters te zien zijn. Jörgen en Brainpower hebben veel gemeen, terwijl ze uit verschillende werelden komen. Raymann opgegroeid in Suriname, economie gestudeerd en in de 'witte' wereld van het cabaret beland, Brainpower opgegroeid in Nederland, communicatiewetenschap gestudeerd en beland in de 'zwarte' wereld van de Rap en Hip Hop. Het is een twee-eiige eenling bestaande uit twee podiumdieren die verbonden zijn door een hechte vriendschap. Maar kan die zwarte rappen en kan die blanke een conference doen? Een unieke combinatie van twee top artiesten uit verschillende disciplines! Vanaf januari 2015 in de theaters.

Denise Jannah speelt 'Ella'

imageDenise Jannah, de eerste Nederlandse zangeres die gecontracteerd werd door het Amerikaanse Blue Note jazzlabel, kruipt in de huid van de legendarische Ella Fitzgerald en vertelt haar levensverhaal en vertolkt haar mooiste liedjes op prachtige wijze. In Ella! brengt Denise Jannah deze ‘First Lady of Song’ tot leven. Met monologen en songs brengt Jannah de jazzdiva, die zelf leefde van 1917 tot 1996, tot leven. Weinigen weten dat achter de glansrijke carriere van Ella Fitzgerald eengrimmige jeugd, doorgebracht in bordelen en weeshuizen, schuil ging. Ella’s moeder stierf toen ze 14 jaar oud was en daarna raakte haar leven in een vrije val. Tot zij op een avond de legendarische amateur night in het Apollo theater in Harlem New York won. Vanaf dat moment veranderde haar leven spectaculair. Ella profileerde zich als zangeres en groeide uit tot de ‘Queen of Jazz’. Edison winnares Denise Jannah speelde naast haar internationale zangcarriere in diverse musicals waaronder ‘A Night at the Cotton Club’, ‘Ain’t Misbehavin’ en ‘Joe, de musical’. ‘Ella!’ wordt geregiseerd door artistiek leider Jörgen Tjon A Fong van theatergroep Urban Myth. Check hier voor de speellijst.

Eerbetoon Marlon Hoefdraaf

imageBeste mensen, diep bedroefd en vol ongeloof moeten we het vreselijke nieuws meedelen dat onze dierbare collega Marlon Hoefdraad is overleden op 5 september 2014. Vanaf het eerste uur was Marlon als bestuurslid, docent, activiteitenbegeleider, projectcoordinator, jurylid, muziekpartner en in diverse andere rollen actief bij stichting VVFLEX. Marlon stond bij alle medewerkers, vrijwilligers en stagiaires door de jaren heen, bekend als een vriendelijke, toegankelijke, kundige, respectabele, gezellige, goedlachse, behulpzame, begripvolle en vooral rustgevende collega. De stabiele rotsblok in het team. VVFLEX zonder Marlon is als een auto zonder brandstof. Lees meer...

Schaatsen in Suriname

imageSchaatsen op Suripop songs in het tropische Suriname? Je kan het bijna niet geloven, maar het bedrijf Summercloud van Iltisj Pocorni en Elvira Lens in samenwerking met managing director/regisseur Ivan Tai-Apin hebben het voor elkaar gekregen. Via STVS kan je zien hoe de negen, door 2 coaches uit Nederland getrainde, teams het op het ijs (kunstijs) tegen elkaar zullen opnemen in de V-Tunnel. Een uniek format geschreven door Ivan Tai-Apin, die verder de regie, maar ook de casting van de kandidaten en de training van de presentatoren op zich heeft genomen.

Natuurlijk is er in Suriname geen schaatscultuur, waardoor je geen topschaatsers moet verwachten, maar wel een dosis aan Surinaamse humor op de schaats. Desondanks hebben de contestanten toch een hoog niveau behaald. Het project heeft precies een maand geduurd en is opgenomen vanuit V-Tunnel, die voor de gelegenheid is omgebouwd tot een heuse televisie opname studio, eigenlijk nog een onbekend fenomeen in Suriname, waardoor deelnemers schrokken en moesten wennen aan tussendoor opeens stoppen en scenes opnieuw opnemen. De nummer 1 heeft een ticket gewonnen naar Curaçao inclusief een verzorgd verblijf in het Marriott. De finale van het programma ‘Schaatsen in Suriname’ wordt uitgezonden op woensdag 3 september op STVS.

Op de kunstschaatsbaan gelegen in de V-Tunnel, kunnen mensen tussen 8u s ‘morgens en 11u s' avonds voor 20srd per uur leren schaatsen. Gezien de populariteit is de duur van de schaatsbaan verlengd naar midden september i.p.v. eind augustus.

imageIvan Tai-Apin, alweer 3 jaar terug in Suriname, is ook te zien als jurylid in het populaire programma ‘Got talent’, het jongeren programma van dit moment in Suriname. Got Talent is iedere dinsdag live op ATV te zien is, ook via live stream. Verder werkt hij aan toekomstige projecten, waar hij nog niet veel over kan zeggen. Wel kan hij melden: ‘Suriname zit in de lift! Ook op entertainment gebied!

Seedorf ontvangt hoogste onderscheiding

imageClarence Seedorf heeft uit handen van de Surinaamse president Desi Bouterse het Grootlint in de Ere Orde van de Gele Ster ontvangen. Het is de hoogste onderscheiding die een burger in Suriname kan krijgen. Seedorf ontving deze onderscheiding vanwege zijn succesvolle voetbalcarrière, maar vooral voor zijn bijdrage aan sociale projecten in Suriname en de rest van de wereld.

 

Desi Bouterse zei er trots op te zijn dat Seedorf overal in de wereld vertelt over zijn Surinaamse roots. Daarnaast noemde de president de 87-voudig international 'een grote zoon van Suriname'. Seedorf was voor een driedaags bezoek in Suriname met als belangrijkste doel zaken te doen. Hij heeft Braziliaanse en Italiaanse investeerders warm gemaakt om in het Zuid-Amerikaanse land te investeren. Met de regering praat hij deze dagen over de mogelijkheden. Op die manier wil hij Suriname verder helpen ontwikkelen, zei hij in zijn dankwoord. 'Ik ben een idealist, maar dat is niet altijd makkelijk in deze wereld met grote ego’s. Suriname heeft veel talent en mogelijkheden. Maar er moet ook geld verdiend worden zodat we daarmee de dingen kunnen doen die belangrijk zijn voor de ontwikkeling', aldus de oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid en AC Milan.

Stanley Jordan bij Club-ParadiseFM

imageStanley Jordan komt naar Nederland en is vrijdag 23 mei vanaf 14.00 uur live te beluisteren bij Club-ParadiseFM. Op 24 mei geeft hij een concert in het Paard van Troje in Den Haag. Jij kan daarbij zijn met een 'Paradise Actie Korting' van 30%! Vraag vandaag nog jouw code op via info@surinamstars.com

Stanley Jordan, de 54 jarige jazz virtuoos, is vier keer genomineerd geweest voor de Grammy Award. Eén keer genomineerd voor de NAACP Image Award. Met zijn tweede album 'Magic Touch' heeft hij op 28 jarige leeftijd voor maar liefst 51 weken lang op de nr.1 positie gestaan van Amerikaanse Billboard Jazz List. Stanley Jordan heeft ook zijn opwachting gemaakt op het witte doek in de speelfilm 'Blind Date' met in de hoofdrollen Bruce Willis en Kim Basinger. Wat Stanley Jordan zo speciaal en uitzonderlijk maakt is dat hij in staat is twee gitaren tegelijk te bespelen én gitaar en piano tegelijk te bespelen. Stanley Jordan is in 1987 voor het laatst in Nederland geweest, maar is wederom in aantocht! Ben jij er ook bij??

Mei en Oktober 2014 Gezondheidsmaanden

imageUit de gezondheidsmonitor 2012 is gebleken dat 245.000 Amsterdammers (40%) te zwaar zijn en 70.000 (11%) van hen hebben obesitas. Risicogroepen zijn: laagopgeleide, niet westerse herkomst en 55 plussers. Overgewicht is in de meeste gevallen het gevolg van een inactieve leefstijl, weinig bewegen en niet gezond en gevarieerd eten. Het hoogste percentage leeft in Amsterdam Zuidoost. Club-ParadiseFM werkt graag mee aan een serie maatschappelijk gerelateerde programma’s. We hebben gemerkt dat er een enorme behoefte is aan nuttige informatie over diverse onderwerpen.

In mei en oktober behandelen we vier weken lang live in de studio, met verschillende specialisten, de diverse thema’s. Het doel is ouders/verzorgers te informeren en de mogelijkheid te bieden om in de uitzending vragen te stellen. Zo hopen we dat luisteraars meer te weten komen over obesitas en overgewicht en de gevolgen. We zullen luisteraars bewuster maken, informeren en in discussie gaan, van elkaar leren en ervaringen delen.

Verkiezingen 2014

image

Amsterdammers kiezen op 19 maart 2014 een nieuwe gemeenteraad. Voor het stadsdeel waar zij wonen kiezen zij een bestuurscommissie. Deze commissie is het verlengde van het college en de gemeenteraad. De stadsdeelraden houden in hun huidige vorm op te bestaan vanwege een wijziging in de Gemeentewet.

Samenstelling bestuurscommissies
In Centrum, Noord en Zuidoost zullen de bestuurscommissies uit 13 leden bestaan. De bestuurscommissies in West, Nieuw-West, Oost en Zuid zullen uit 15 leden bestaan. Elke bestuurscommissie zal een dagelijks bestuur kiezen van drie personen.

Het college en de gemeenteraad bepalen welke taken zij overdragen aan de bestuurscommissies. Het stadsdeelkantoor blijft bestaan als loket voor dienstverlening aan burgers en bedrijven.

Meer kiezers en partijen
Nieuw is ook dat Amsterdammers die uit een land buiten de Europese Unie komen en al drie jaar onafgebroken in Nederland wonen en in Amsterdam staan ingeschreven mogen stemmen en zich verkiesbaar stellen voor de bestuurscommissie in hun stadsdeel.

Bijzonder is verder dat naast politieke partijen ook andere groeperingen of individuen zich verkiesbaar mogen stellen voor de bestuurscommissies. Kandidaat-leden hoeven zich dus niet namens een politieke partij verkiesbaar te stellen.

Club-ParadiseFM houdt de luisteraars op de hoogte over de verkiezingen, de commisie's, de raadsleden en de uitslagen. Heeft u vragen, mail deze door naar de redactie.

Tropical Paradise Gala 2014

imageBent u ook toe aan een geweldig en gezellig event? Netwerken, mensen ontmoeten, empowerment, entertainment, shoppen, food en meer? Kom dan op 8 maart naar het 'Tropical Paradise Gala', georganiseerd door Club-ParadiseFM. Kaarten zijn te koop via 06-54625355 (Zuidoost, Oost, West), 06-85228767 (Diemen, Rotterdam) In verband met internationale vrouwendag zullen we het programma starten met verschillende vrouwenorganisaties en succesvolle vrouwen uit de achterban, die tijdens dit gala een positieve bijdrage leveren in de vorm van lezingen, workshops en voordrachten met als thema empowerment: “Elke vrouw heeft talent, hoe ontdek je jouw talent?” Sprekers zijn o.a. Hélen Burleson-Esajas en Lolita Soedamah. Er zullen optredens zijn van o.a. Kizzy, Mikaila Alaikim en BMW (Bryan Westmaas). De gala avond wordt gehost door niemand minder dan Roy Ristie en Edgar ‘Bugru’ burgos. Diverse nationale en internationale artiesten als Joggo Seedorf, Patrick Grayham, Imi Rtist met band en dansers, Sam de Wit, Oscar Harris, Chy-Kyria Mezas en band, Lloyd de Meza en Arnhems Gewijs, Makkie, de groep Spade & the new generation female harmony singers uit Jamaica en Zanger I-Nezis uit Frankrijk, zullen acte de presence geven. Tevens zal de Cd lancering van zanger Ruben Semmoh plaatsvinden. Verder is er een goochelact van Ray Saluki en een ‘beatbox act’ van wereldkampioen Hurrakane en een DJ zal de avond compleet maken. Er worden diverse leuke prijzen verloot tijdens een loterij gepresenteerd door Kizzy, de prijzen worden uitgereikt door Miss Charme Sareena Parmesardien. Verder is er een tropische markt met Catering, Koek en Banket, Make-Up, Haarproducten, Sieraden en Kleding. DATUM/LOCATIE Zaterdag 8 maart 2014 | 18:00 – 00:00 uur | WI EEGI KERKI | Kortvoort 73, 1104 AR Amsterdam Zuidoost | Vrij parkeren | KOSTEN Entree €12,50 (aan de deur €15,00). Vraag naar de VIP mogelijkheden.

 

Clarence Seedorf trainer van AC Milan

image

AC Milan heeft Clarence Seedorf per direct aangenomen als nieuwe hoofdtrainer, hij volgt de ontslagen Massimiliano Allegri op. Het wordt geen makkelijke klus voor de kersverse trainer, die er zichtbaar veel moeite mee heeft, om per direct zijn voetbal carrière te beëindigen. AC Milan is bezig aan een dramatisch seizoen in de Serie A. Seedorf kwam tussen 2002 en 2012 uit voor AC Milan. In die periode won hij onder meer tweemaal de Champions League met de Italiaanse club.

Clarence begon het afgelopen jaar in Brazilië aan de trainerscursus. De 87-voudig international was de eerste die aan het individuele leertraject 'Opleiden zonder grenzen' van de KNVB begon. De gelouterde middenvelder mocht in Brazilië, waar hij voor Botafogo voetbalde, de praktijkonderdelen van de cursus doen. Voor zijn examens moest hij wel naar Nederland komen. Hij heeft de procedures voor zijn trainersdiploma doorlopen in Nederland en Brazilië en heeft inmiddels alle benodigde papieren om aan de slag te gaan. Wat een eer en een prachtige kans om zo je trainerscarrière te starten. De oud-international ondertekent een contract tot de zomer van 2016. Hij wordt naar alle waarschijnlijkheid donderdag 16 januari gepresenteerd als de nieuwe hoofdcoach. Zondag debuteert hij tijdens een competitiewedstrijd tegen 'Hellas Verona'. De Nederlandse oud-verdediger Jaap Stam wordt samen met de Argentijn Hernán Crespo genoemd als mogelijke assistent-coach.

De succesvolle voetballer heeft (nog) geen ervaring als trainer maar Oud-premier en mede-eigenaar van AC Milan Silvio Berlusconi geloofd heilig in de publiekslieveling.

Clarence' jongere broer Jürgen 'Joggo' Seedorf, oud-voetballer en reggae-zanger, bracht middels een song, die binnenkort op zijn nieuwe album verschijnt, een ode aan zijn broer in het programma de 'De Wereld Draait Door'.

Bounty

image

Guus Pengel debuteerde met de korte film 'Bounty' op het Nederlands Film festival. Je bent zwart en je hebt twee witte lesbische moeders. Hoe ga je daar mee om? Als je vragen niet beantwoord worden, ga je het zelf uitzoeken. Waar eindigt de zoektocht? De Nederlandse jeugdkomedie Bounty, geschreven door Finbarr Wilbrink en Guus Pengel. Bounty gaat over de 11-jarige Tako, een donkere jongen die is geadopteerd door twee witte lesbische vrouwen. Zijn hele leven fantaseert hij over wie zijn vader zou kunnen zijn: misschien wel Clarence Seedorf, Ruud Gullit of zelfs Barack Obama. Als hij zijn zoektocht start, denkt hij het antwoord te vinden in de persoon van rapper Kleine Viezerik.

De rapper maakt in Bounty zijn acteerdebuut waarin hij zichzelf speelt. Naast Kleine Viezerik spelen Micha Hulshof, Miryanna van Reeden, Patrick Mathurin en Giorgio Sanches, die eerder dit jaar de finale van het Junior Songfestival haalde. De film is geregisseerd door Finbarr Wilbrink. Guus Pengel is vooral bekend als theaterschrijver en liedjesschrijver. Maar het werken voor film is hem goed bevallen. "Als het aan mij ligt is de korte film pas het begin. Het verhaal van Bounty leent zich perfect voor een komische kinderserie." De korte film draaide op het Cinekidfestival in Amsterdam en de filmfestivals van Trinidad en Edmonton, Canada. Op het filmfestival van Pentedattilo in het zuiden van Italië werd zij al onderscheiden met een eervolle vermelding. Met andere filmfestivals zijn de onderhandelingen nog gaande. Guus Pengel: "Mijn ultieme droom is natuurlijk dat deze film in de Surinaamse bioscopen te zien zal zijn." Inmiddels heeft de film een prijs gewonnen in Italië, een aanbeveling gekregen in Malta en nu is ie ook nog geselecteerd voor het grootste filmfestival voor African Americans in Hollywood.

Kenneth Vermeer verliest basisplaats bij Ajax

image

Ajax-doelman Kenneth Vermeer is zijn basisplaats kwijtgeraakt aan Jasper Cillessen. Trainer Frank de Boer heeft dat op een persconferentie bevestigd. “Ik heb Kenneth gezegd dat hij zaterdag niet start tegen Go Ahead, omdat ik niet tevreden ben over zijn prestaties”, aldus De Boer. Vermeer maakte dit seizoen naast een aantal beslissende reddingen, ook een reeks blunders. De 4-0 tegen PSV is de voetballer fataal geworden.

AC Milan-verdediger Urby Emanuelson zal dinsdag in de Champions League niet tegenover zijn oude ploeggenoot staan. De ex-Ajacied leeft mee met Vermeer. "Kenneth heeft het niet makkelijk in Amsterdam", aldus Emanuelson. "Ik leef wel met hem mee, ook omdat hij het altijd al moeilijk heeft gehad."Dan tweede keeper, dan zat hij weer tegen de eerste keeper aan, dan vonden ze weer dat hij verhuurd moest worden. Toen eerste keeper geworden, toen weer eruit geloof ik, en nu een aantal jaar vast op doel. Ik denk dat hij ook wel goed gepresteerd heeft en nu zit hij in een fase dat het wat minder gaat. Dat heeft iedere speler." Emanuelson maakt zich echter geen zorgen om Vermeer. "Ik ken Kenneth goed, heel goed. En ik weet dat hij een taaie is. Iemand die niet snel opgeeft en altijd gelooft in zichzelf. Ik weet zeker dat hij hier sterker uit komt."

Raj Mohan naar 'Jazz festival Kayenn'

image

De Hindostaanse zanger Raj Mohan breidt zijn internationale netwerk uit. Op 13 oktober treedt hij op het jazz festival Kayenn in Frans-Guyana op en zal daarbij vooral liedjes van zijn album ‘Daayra’ gaan spelen. Het gaat goed met Raj. Zijn optreden op het Moengo Festival for Music werd goed ontvangen en binnenkort zal hij, samen met zes andere bandleden, alweer in Frans- Guyana op de planken staan. “De Frans-Guyanese directeur van cultuur had hen gespot tijdens een besloten concert en was enthousiast. 'Daayra' is in 2010 opgenomen in Nederland maar gemixt in Peter Gabriel's Real World Studio's in Engeland. "Deze studio staat bekend om het mixen van wereldmuziek. Dit koste me een rib uit m'n lijf maar het was het absoluut waard zegt Raj. Dat we nu in Frans-Guyana mogen optreden, bewijst dat maar weer." Dat de Frans-Guyanezen waarschijnlijk niks van de Hindostaanse teksten zullen verstaan, is volgens Mohan geen enkel probleem. "Het is de taal van de liefde, die verstaat iedereen." In de Frans-Guyanese hoofdstad Cayenne wordt van 7 tot en met 13 oktober het Kayenn Jazz Festival gehouden. Het festival wordt voor de negende keer georganiseerd.

Hoe duur was de suiker

image

De openingsfilm van het Nederlands Film Festival, ‘Hoe duur was de suiker’ van Jean van de Velde, is op de openingsavond van het festival ook landelijk in de bioscopen te zien. De film is gebaseerd op de succesvolle roman van schrijfster Cynthia McLeod uit Suriname en vertelt het meeslepende verhaal van twee jonge vrouwen in het achttiende-eeuwse Suriname: de blanke Sarith (Gaite Jansen) en haar lijfslavin Mini-Mini (Yootha Wong-Loi-Sing).

Terwijl Sarith verbitterd raakt door het harde leven in de kolonie, krijgt Mini-Mini haar eigen kans op geluk. Kan en durft ze die te grijpen ten koste van haar meesteres? Hoe Duur was de Suiker is gebaseerd op de succesvolle roman van Cynthia Mc Leod. De film is geschreven en geregisseerd door Jean van de Velde, die eerder verantwoordelijk was voor Wit Licht en De Kleine Blonde Dood.

Het is voor het eerst dat de openingsfilm tegelijkertijd in première gaat met vertoningen in andere bioscopen in Nederland. ‘Hoe duur was de suiker’ is op woensdag 25 september van Groningen tot Maastricht én natuurlijk in Utrecht te zien.

Vanaf donderdag 26 september is de film ook in de bioscopen in Nederland te zien. Het 33e Nederlands Film Festival vindt plaats van 25 september tot en met 4 oktober in Utrecht.

Bron: Suriname.nl

De zwarte bladzijde van de gouden eeuw

image

Het Amsterdam Museum presenteert de tentoonstelling 'De Zwarte Bladzijde van de Gouden Eeuw' van 6 juni t/m 1 september 2013. Adres: Kalverstraat 92 Amsterdam. Meer info vind je op: www.amsterdammuseum.nl

Het spoor ‘De Zwarte Bladzijde van de Gouden Eeuw’ legt de focus op de rol van Amsterdam in slavenhandel en slavernij. Op de route door de Gouden Eeuw tentoonstelling komen bezoekers langs verschillende objecten die direct of indirect een relatie hebben met het slavernijverleden.

Het spoor in de tentoonstelling wordt aangeduid met kleurrijke angisa’s (Surinaamse hoofddoek voor vrouwen). De vouwwijze van deze hoofddoek heeft een betekenis: Let them talk. Op Surinaamse en ‘Afrikaanse’ stoffen staan uitspraken van nazaten van tot slaaf gemaakten, die duidelijk maken dat de slavernijgeschiedenis nog steeds emoties oproept. Enkele bijzondere nieuwe objecten zijn toegevoegd aan de tentoonstelling, zoals een ets van Rembrandt 'de witte negerin' en twee foto’s uit de serie ‘Slaves of Holland’ van Nardo Brudet. Ook het spandoek met de tekst ‘Zwarte Piet is racisme’ zal een plek krijgen in de laatste zaal van de tentoonstelling. Hier kunnen mensen ook hun reactie achterlaten over dit emotionele onderwerp.

Internet problematiek

imageIn het kader van maatschappelijke betrokkenheid hadden we in maart en april 2013 een 8 wekelijkse serie i.s.m. media expert Tewatha Muller (zie foto). In dit programma werden (Surinaamse) ouders bewust gemaakt en geïnformeerd over internetproblematiek.

Onderwerpen die in de achtdelige serie aan de orde kwamen zijn:

- Cyberpesten (bangalijsten, pestprofielen)
- Privacy (grenzen, wat zet je wel/niet online)
- (Game)verslaving (tijdsbesteding, omgaan met spelletjes)
- Online seksualiteit (groomers, loverboys/lovergirls)
- Cybercrime (geldezels, moneyboys, hacken, virtuele diefstal, phishing)
- Mogelijkheden internet (Skype, Twitter, Facebook)
- Verantwoordelijkheid ouders internetproblematiek

Om terug te luisteren ga naar Salto.nl >caribbeanfm >woensdag >15:00 uur (6 maart t/m 24 april)

SurinamStars de best gerubriceerde databank

image

Club-ParadiseFM is ook actief op het internet met haar best gerubriceerde online databank SurinamStars.

SurinamStars werd in 2005 opgericht door Simone Spong en groeide uit tot een veel bezochte website. Diverse omroepen, media en andere geïnteresseerde bezoeken geregeld SurinamStars op zoek naar bekende Surinamers en Surinaamse informatie.

SurinamStars met alle Surinaamse sterren onder een dak! SurinamStars is de grootste online databank van artiesten en bekenden van Surinaamse afkomst. De databank kent al circa 50 categorieën en meer dan 600 biografieën met kleurrijke foto’s.

Paradise Party Line

De party agenda op de radio

Uw party, evenement of product promoten kan via Club-ParadiseFM. Vraag naar onze voordelige tarieven.

 

image

Elke week de leukste gasten in de studio!

Elke week bezoeken er diverse gasten de studio van Club-ParadiseFM. Mensen die hun ervaringen delen met de luisteraars.

 

image

Adverteren?

Wilt u adverteren op onze website of via de radio?

Club-ParadiseFM heeft duizenden luisteraars per week. Wilt u via ons medium de juiste doelgroep aanspreken? Lees meer...

 

image

Lid worden?