Club-ParadiseFM

Your multi-cultural radiostation!

 • 1 Club-ParadiseFM 1
  Verzorgt professionele radio programma’s voor alle Amsterdammers.
 • 2 Club-ParadiseFM 2
  Informeert luisteraars via radio en internet over allerlei verschillende thema's.
 • 3 Club-ParadiseFM 3
  Promoot artiesten, kunstenaars en jong talent. Check onze gevarieerde gastenlijst.
 • 4 Club-ParadiseFM 4
  Steunt goede doelen, doe je ook mee? Check onze website voor diverse acties.
 • 4 Club-ParadiseFM 5
  Maandag: Simone Spong & Nelly Brouwn, Dinsdag: Patricia Mensink, Woensdag: Simone Spong, Donderdag: Orlando Praag, Vrijdag: John Morman.
 • 4 Project 4
  Club-ParadiseFM is elke werkdag vanaf 14:00 uur te beluisteren.

Entertainmentnieuws 02-02-2015

Dit jaar komen er twee nieuwe cd's van Denise Jannah op de markt. Het gaat om de tweede editie van haar op eigen composities gezongen poëzie en een Ella Fitzgerald-eerbetoon, aansluitend op de voorstelling. Op dit album komt ook een door haar, speciaal voor Ella Fitzgerald, geschreven compositie te staan. Denise treedt op 3 februari met de JM Big Band van Jan Molenaar op voor DJAZZ.tv in Nederland. Op 8 februari staat ze in Utrecht met de Charli Green Big Band, in een bijzonder project: 'A Glimpse into our Souls', waarin soul versmelt met de muziek van een big band. Ook daarvan ligt een tournee in het verschiet. Op 9 februari, vertrekt mis Jannah naar Rusland voor een tournee van ruim twee weken. In een interview met de Nederlandse magazine Jazz & Zo in december 2014 vertelt Jannah dat ze de Ella niet imiteert. "Ik ga mezelf niet vermoeien met een imitatie van Ella. Wat je in de voorstelling hoort is de stem van Denise. Voor mezelf heb ik geestelijke aansluiting bij Ella gezocht. Ik herken immers bepaalde emoties van haar muzikale beleving. Waar het op neerkomt is dat je naar Denise kijkt en plotseling is daar Ella." In Suriname stond Jannah van 23 tot en met 26 januari op de planken in theater Thalia. Alle shows waren uitverkocht.

____________________________________________________________

Het bekende alter-ego van cabaretier Jörgen Raymann Tante Es is vanaf zaterdag 7 maart, wekelijks, te zien in eigen programma op Nederlandse televisie. "De Nationale Publieke Omroep (NPO) en ik denken dat we met haar weer de vrolijkheid van de zaterdagavond kunnen uitstralen", zegt Raymann aan het Algemeen Dagblad. De voorlopige werktitel van het programma wordt Tante Es Viert Feest. Tante Es, die met haar vlotte babbel menigeen aan het praten krijgt, ontvangt in het programma wekelijks een bekende Nederlander. In het programma gaat de bijdehante tante op bezoek bij de familie van de gast om ze uit te horen. Daarnaast komen er een kookboek en eenmalige glossy uit. Het nieuwe programma komt voor cabaretier Jörgen Raymann niet als een verrassing. "Ze blijft toch een van mijn sterkste typetjes'', Aldus Raymann.

____________________________________________________________

De voorlaatste cd van Marianne Cornet, A Woman's Love, een verzameling van haar klassieke nummers, is heel goed ontvangen en bijna uitverkocht. Dit vertelt de zangeres aan ParboNieuws op de vooravond van de release party van haar nieuwste CD ´Mc the album': It's musical communication. Het feest vindt vrijdag plaats in het Surinaamsch Rumhuis. Dat haar cd het zo goed zou doen is voor haar een regelrechte verrassing. "Ik ben er ook heel blij mee. Het geeft me een extra push om er keihard tegenaan te gaan. Het feit dat mensen me steunen door me muziek te kopen en er ook van genieten doet me goed," klinkt de zangeres gelukkig. De cd bevat veel eigen composities en is bijzonder afwisselend: Van soul naar twee Surinaamse nummers, tot een house nummer en een zeer aangrijpende over zelfmoord. ''Op geen enkele CD van mij ontbreekt soul muziek. Dat weten mensen van mij, niet voor niks noemt men mij Soulsister,'' aldus Cornet.

____________________________________________________________

Clark Accord leeft voort door zijn nagelaten werk. In het kader van de geboortedag van de overleden schrijver organiseert de stichting Clark Accord Foundation Suriname op 6 maart een 'Read & Eat avond' in de Cornerhouse in Suriname. Diverse Surinaamse schrijvers die hun sporen hebben verdiend op nationaal en internationaal gebied zullen fragmenten uit de werken van collega-schrijver Clark Accord voorlezen. Dit onder het genot vaneen driegangenmenu en jazzmuziek. Gerrit Barron, Hilly Arduin, Areltte Godfried, Alida Neslo en Tessa Leuwsha zijn enkele van de schrijvers. De opbrengst van die avond is bestemd voor het jaarlijkse schrijf- en scholen programma van de Clark Accord Foundation Suriname (C.A.F.S.). "In de Corner house bevindt zich ook de beroemde Dixie Bar die het stam cafe was van Maxi Cilinder. Het is een historisch gegeven om het evenement in de Corner House te doen", vertelt Mavis Accord voorzitter van de Clark Accord Foundation Suriname. Accord overleed in 2011 op vijftig jarige leeftijd. Vijftien jaar geleden maakte hij zijn debuut met 'De Koningin van Paramaribo', een boek over de beroemdste prostituee van Suriname. Het boek wordt tot op de dag van vandaag zowel in Nederland als in Suriname nog veel gelezen. Hij was naast schrijver ook een pleiter voor grotere zichtbaarheid van Surinaamse verhalen in Nederland en trok met zijn verhalen door het hele land.

____________________________________________________________

De nieuwe single 'Parijs' van Kenny B komt in maart uit. De zanger wil nog niet veel kwijt over het nummer. "Het enige wat ik kan zeggen is dat hij veel beter klinkt dan de eerste". In april, voordat zijn album uitkomt, komt er nog een nummer uit. "Deze wordt een duet met met de zanger Jayh in het Sranan Tongo," zegt B. Het nummer 'Als je gaat' doet 't goed op de Nederlandse Radio. Zo is het uitgeroepen tot Topsong van de Nederlandse zender Radio 2 . Verder krijgt de song ook veel airplay op de zenders 3 FM en Funx. De clip van 'Als je Gaat'' heeft nu meer dan 200.000 views op You Tube. B is een dolgelukkige man. Zijn jaren lange muziekcarrière in Nederland komt nu eindelijk op gang. Dit is volgens hem niet zomaar uit de lucht komen vallen. "Ik heb er hard voor gewerkt. maar te danken aan zijn harde werken. Kenny noemt zijn muziek Nederlandse reggae.

____________________________________________________________

De Nederlands Surinaamse groep De Nazaten (v/h De Nazaten van Prins Hendrik) bestaat dit jaar twintig jaar. "Volgens de Surinaamse traditie is dat een Bigi Yari (grote verjaardag), die we willen vieren met optredens". Dit schrijft de groep op zijn website waar de groep regelmatig zal laten weten waar de bigi jari gevierd wordt. De Rotterdamse saxofonisten/ componisten Klaas Hekman en Keimpe de Jong formeerden samen met de Surinaamse gitarist Robby Alberga en trombonist Boudewijn Deeleman het orkest rond de Surinaamse éminences grises van de Bigi Poku stijl, Carlo Jones (altsax) en Franklin Ardin (slagwerk/percussie). Twintig jaar geleden zochten zij elkaar wekelijks op in het repetitiehok. 19 December 1995 namen ze binnen een dag negen stukken op en brachten deze op cassette uit, in een oplage van 500 genummerde exemplaren in een schitterend kartonnen hoesje onder de naam De Nazaten van Prins Hendrik Hofleveranciers van Bastaard muziek en begonnen een avontuur dat tot op de dag van vandaag doorgaat en tot nu toe vijf cd's heeft opgeleverd.

____________________________________________________________

De Owru Yari Tour 2014 van de dans en showband Trafassi was zo een groot succes dat de bedrijven nu al unaniem een verzoek hebben neergelegd voor Owru Yari 2015. Dit zegt de zanger tevens bandleider Edgar 'Boegroe' Burgos in gesprek met Parbonieuws. "In vergelijking met vorig jaar hebben wij minder openbare optredens gedaan, wel meer besloten feesten, waardoor wij langer door konden spelen en meer liedjes uit onze repertoire konden putten maar ook nieuwe nummers met succes konden introduceren," denkt Boegroe terug. De band heeft na het succes van "Je bent nog niet gelukkig met een mooie vrouw", drie nieuwe nummers geïntroduceerd tijdens de 2014 tour, die als een bom insloegen. Het publiek deed volgens de zanger enthousiast mee met de nummers Krakeling; Schatje wil je me achternaam en Hindustaanse vrouwen bhole Au Au Au. Tevens was het de vuurdoop van de 'Skraki-Koti' (combinatie van skrakidrum en kotikawina drum), een uitvinding van Bugru, waarmee de band veel succes had. Tijdens "Krakeling-Tingelingeling" toverde hij uit het niets een schoolbel tevoorschijn, en zowel de dames als de heren konden niet van die 'Tingeling' afblijven. De vraag is: wordt de nieuwe Trafassi CD een download- of een fysieke versie?

____________________________________________________________

Producent Van Engelenburg brengt het toneelstuk ‘De Vrek van Molière’ opnieuw naar de Nederlandse theaters maar dit keer, een primeur in de Nederlandse theatergeschiedenis, met een geheel Surinaamse/Antilliaanse cast. Zeven acteurs, onder wie Kenneth Herdigein, Rogier Komproe, Sergio Hasselbaink en Imanuelle Grives, zetten de karakterkomedievan Molière die ruim 350 jaar geleden in première ging, opnieuw neer. De voorstelling in de regie van Hans van Hechten gaat op 23 februari 2015 in de Stadsschouwburg in Amsterdam in première.
Regisseur Hans van Hechten: “Producent Van Engelenburg en ik willen donkere acteurs een kans geven in een klassiek stuk te spelen. Ze worden nu alleen gecast in Urban producties of als het script er expliciet om vraagt. Zonde! Bovendien wil ik laten zien dat de thema’s uit De Vrek nog steeds heel actueel zijn, voor iedereen. Door clichébeelden te doorbreken (o.a. de witte kapitalist) versterk je de universaliteit van het stuk. Daarbij ontdekten we tijdens de audities al dat de flair van de Surinaams-Antilliaanse acteurs uitermate goed samengaat met de stijl van Molière, die een grote mate van natuurlijk spel en vooral veel humor vereist.” Het stuk De Vrek geschreven door de Franse toneelschrijver, regisseur en acteur Jean Baptiste Poquelin, ofwel Molière (1622 -1673) gaat over gierigheid en egoïsme. Molière verwerkte veel persoonlijke ervaringen in zijn stukken, zijn liefdesperikelen, zijn moeizame huwelijk, zijn conflicten met artsen, geestelijken en juristen, en de ziekte waaraan hij overleed, tuberculose. Het schrijven komedies ‘die een beetje pijn doen’ was voor hem een pure noodzaak.. Molière: “Ik wil me met de belachelijke trekken van de mensheid bezighouden en de tekortkomingen van de wereld theatraal verbeelden.” De karakters door hem neergezet zijn van alle tijden én van alle culturen. In De Vrek zijn ze het meest uitgesproken. Ook door het thema ‘hebzucht en ambitie’, is deze voorstelling heel actueel. Niet alleen hoofdpersoon Harpagon (De Vrek) maar ook de jongeren in het stuk geloven in de maakbaarheid van de wereld of zijn overambitieus wanneer het om geld gaat. De personages van Molière zijn meer dan eendimensionale karikaturen. Zo is Harpagon een van de onaangenaamste personages uit de theatergeschiedenis, maar hij lijdt daar wel onder. Geld is het enige dat telt voor Harpagon, een vader die zijn gezin regeert met ijzeren hand. Alle relaties in het gezin worden bepaald door geld. Wanneer Harpagon wil trouwen met de vriendin van zijn zoon, alleen om het familiekapitaal veilig te stellen, komen vader en zoon als rivalen tegenover elkaar te staan.

Cultureelnieuws 02-02-2015

Op 7 en 8 februari 2015 wordt de Emigratiebeurs voor de 19e keer georganiseerd in Expo te Houten (vlakbij Utrecht). De beurs in Nederland richt zich onder andere op mensen die van plan zijn om te emigreren of te gaan werken of ondernemen in Suriname, Brazilië of Afrika. De landen zijn vertegenwoordigd in stand 267 (zaal 2). Hier krijgt men meer informatie over wonen, werken en ondernemen in een van deze landen. Uit Suriname staan de volgende bedrijven klaar met informatie en vacatures: CIC Suriname/VSH United: een gerenommeerd wasmiddelenproductiebedrijf uit Suriname biedt ter plekke diverse commerciële, technische en logistieke vacatures aan. Houttuyn Wellness River Resort: een nieuw wellness resort met een internationale uitstraling dat binnenkort opent en op zoek is naar dynamische collega’s met een frisse blik. Ze hebben uitdagende vacatures in de hospitality/toeristische sector. Stichting FinanceSuriname: biedt informatie over wonen, werken en ondernemen in Suriname en organiseert jaarlijks betaalbare marktoriëntatiereizen naar Suriname.

____________________________________________________________

Suriname krijgt een nieuwe ambassadeur voor Frankrijk. Dit meldt de Ware Tijd. De regering heeft Reggy Nelson aangesteld als vervanger van Harvey Naarendorp. Nelson is reeds in diplomatieke dienst. Voor zijn nieuwe missie was hij ambassaderaad in Brussel, België. Op deze ambassade is hij onder meer betrokken bij het onderhouden van betrekkingen met België en de EU. De jurist was voor zijn diplomatieke carrière functionaris Legal & Policy geweest bij Conservation International. Direct na zijn beëdiging door president Desiré Bouterse vertrekt Nelson naar zijn post in Parijs. Hij wordt pas de tweede Surinaamse ambassadeur in Frankrijk. De ambassade in Parijs is kort na aantreden van de regering Bouterse – Ameerali geopend. Frankrijk wordt gezien als de poort voor Suriname naar Europa. Deze rol was traditioneel weggelegd voor Nederland. De oppositie is faliekant tegen. VHP-leider Chandrikapersad Santokhi zegt zelfs de ambassade in Parijs te zullen sluiten als hij aan de macht komt.

____________________________________________________________

Negen studenten van het Surinaams Maritiem Instituut (SMI) zijn onlangs naar Nederland vertrokken om verder te studeren in Harlingen. Het SMI beschikt nog niet over de noodzakelijke Simulatoren en zijn om die reden een samenwerking aangegaan met de Maritieme Academie IJmuiden en Harlingen. Na de theoretische opleiding in Suriname gaan zijn voor de afronding (Simulators) naar Nederland. De totale opleiding duurt 4 jaar, waarvan de drie eerste jaren in Suriname. De eerste groep van 15 studenten zit in IJmuiden en zal begin maart 2015 afronden en bij terugkeer in Suriname aanvangen met de praktijkvaart. De tweede groep is op 26 januari 2015 in Harlingen gestart. De reden om voor Harlingen te kiezen, is dat Harlingen over een eigen Campus beschikt. De studenten hebben daar moderne onderkomen en zijn goed ondergebracht.

____________________________________________________________

Ruim vijftigduizend Surinamers mogen dit jaar voor het eerst naar de stembus. Dit meldt de Times of Suriname. Voor de politieke partijen is het een flinke uitdaging. De ruim vijftigduizend ‘first time voters’ kunnen wel degelijk het verschil maken. D kunst voor de politieke partijen en hun leiders wordt zich zo aantrekkelijk mogelijk te maken. En dat uiteraard als de groep inderdaad ook geïnteresseerd is in het uitbrengen van hun stem. Want eerst zal moeten blijken hoeveel van hen ook echt gebruik maken van hun stemrecht. Volgens de commissie Voorlichting Verkiezingen waren ruim tienduizend al stemgerechtigd in 2010. Toch hebben zij hun stem niet uitgebracht bij de verkiezingen van dat jaar. Een deel blijkt na 2010 Surinamer te zijn geworden. Weer anderen zaten in de gevangenis en mochten dus geen gebruik maken van het passief kiesrecht. De rest, ruim veertigduizend, zijn na 2010 stemgerechtigd geworden. Volgens de commissie zijn dit jaar ruim driehonderd en vijftigduizend burgers stemgerechtigd. Bij de vorige verkiezingen waren het ruim driehonderd en twintigduizend.

____________________________________________________________

Afgelopen vrijdag ging in het Joods Historisch Museum de tentoonstelling ‘Joden in de Cariben. Vier eeuwen geschiedenis in Suriname en Curaçao‘ van start. In de tentoonstelling, die tot en met 14 juni is te zien, wordt de bloei en neergang belicht van de joodse gemeenschappen in landen als Brazilië, Curaçao en Suriname. Het verhaal begint vierhonderd jaar geleden, toen Portugese joden naar Nederland migreerden via Brazilië en New Amsterdam. De tentoonstelling toont het leven in de joodse gemeenschap in de tropen over een periode van vier eeuwen. Naast schilderijen van onder meer Frans Post, prenten, rituele objecten en scheepsmodellen, zijn er veel foto’s en boeiende interviews met personen van zowel binnen als buiten de joodse gemeenschap. Individuele portretten van het project ‘Suri-joods’ vormen ook een onderdeel van de tentoonstelling, waarin Nederlanders van Surinaamse afkomst beschrijven hoe de joodse cultuur hun identiteit van vandaag de dag heeft beïnvloed.

____________________________________________________________

De NTR komt vanaf zondag 22 februari met een nieuwe vierdelige televisieserie: Uitgesloten. Hierin zoekt Anousha Nzume Nederlanders op die te maken hebben met vooroordelen en discriminatie. Zij onderzoekt waar vooroordelen vandaan komen en vraagt politici, werkgevers, verzekeringsmaatschappijen om uitleg en verantwoording.

Discriminatie
Discriminatie is in Nederland bij wet verboden. Maar de praktijk is weerbarstig. Discriminatie is niet altijd aantoonbaar, het gaat vaak om een grijs gebied van vooroordelen en ongelijke behandeling. Onbewuste voorkeuren heeft ieder mens. Ernstiger is het als instanties en werkgevers door vooroordelen mensen uitsluiten van werk, of medische behandelingen niet vergoeden. Anousha Nzume: “Discriminatie is verboden en toch blijkt uit onderzoeken dat het nog steeds voorkomt. In deze serie pluizen we de verhalen van een aantal mensen helemaal uit en kijken we waar we uitkomen. De Tweede Kamer? De werkgever?”
Wetenschappers Jacco van Sterkenburg en Daniël Wigboldus laten zien hoe mensen op onbewust niveau oordelen en mensen indelen volgens stereotypen: donkere mensen zijn crimineel, zwarte sporters zijn fysiek sterk, maar ongeschikt als coach.

Voetbal
Bij een bekerwedstrijd van Fortuna Sittard tegen amateurclub ASV De Dijk in september 2014 kreeg Fortuna-spits Seku Conneh (19) apengeluiden te horen. Racisme of baldadig gedrag? En waarom lukt het assistent-coach van Telstar Alami Ahannach (46) niet om op te klimmen tot hoofdtrainer? Spelen huidskleur en afkomst een rol in hoe we sporters en coaches zien? Bert van Oostveen, directeur Betaald Voetbal, vertelt wat de KNVB doet aan racisme en discriminatie.

Solliciteren
Als de eerste indruk telt, ligt discriminatie op de loer. Michael Dotse (44) komt uit Ghana en haalde in Nederland diploma’s als verpleegkundige. Als zzp’er was hij niet welkom bij een thuiszorgorganisatie vanwege zijn donkere huidskleur. Elly Visser (59) is een top-secretaresse met een indrukwekkend arbeidsverleden, onder meer bij Unilever. Zij zit al een jaar thuis omdat een CV met haar geboortedatum niet serieus wordt genomen.

Obesitas
Marjet van Amelsfoort (47) en Nathalie Jansen (35) hebben van alles gedaan om af te vallen, maar zijn nog steeds te zwaar. Regelmatig krijgen zij op straat ongevraagd commentaar. Zij voelen zich benadeeld door verzekeringsmaatschappijen die behandelingen niet vergoeden of een hoger eigen risico vragen bij mensen met obesitas. Is dat terecht?

Schooladvies
Dit jaar wordt bij het schooladvies voor de middelbare school het oordeel van de leerkracht leidend. De cito-score is niet langer bepalend. Hoe pakt dit uit voor leerlingen met een niet-Nederlandse achtergrond? Anousha Nzume spreekt ouders en kinderen die een te laag schooladvies kregen. Wat bepaalt het oordeel van de leraar?
Uitzending: zondag 22 februari, 1, 8 en 15 maart 2015 om 16.25 uur, NPO 2

____________________________________________________________

Allochtone daders krijgen vaker gevangenisstraf dan autochtone Nederlandse daders. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Leiden. Ze bestudeerden meer dan 100.000 strafdossiers en spraken 1500 veroordeelden. Dit is het meest omvangrijke onderzoek naar het straffen van autochtonen en allochtonen dat tot nu toe is gepubliceerd. De onderzoekers van de Universiteit Leiden kijken vooral naar de soort straf en de lengte ervan. Maar maken onze rechters zich schuldig aan discriminatie, vraag het programma EenVandaag zich af? Verschillen kunnen volgens het onderzoek verklaard worden door onder andere de aanwezigheid van een strafblad, het wel of niet hebben van een baan en het ontkennen van de misdaad. Radio EenVandaag spreekt met Peter Lemaire, namens de Raad voor de Rechtspraak. Ook spreken ze met Jamal el Hannouche. Hij staat veel cliënten bij van buitenlandse komaf en merkt wel degelijk een verschil tussen autochtone en allochtone cliënten. “Of rechters onderscheid maken durf ik niet te zeggen, maar ik zie wel vaak dat de taal- en cultuurbarrière leiden tot misverstanden. Daarom is het goed dat er meer onderzoek naar gedaan wordt.”

____________________________________________________________

"Soms lijken het mensen, soms lijken het dieren, vaak ook houden ze het midden tussen mens en dier. Er zijn ook vormen die meer weg hebben van tekens, van symbolen. De kleine 'eilandjes' doen denken aan gehalveerde sinaasappels." Deze zin had ik vorig jaar in deze serie nodig om de beeldtaal van het grote doek 'Diversity is Power' van René Tosari (Meerzorg, 1948) te omschrijven. Een beeldtaal met omwegen, met tekens en symbolen waarvan je de betekenis moet achterhalen; een beeldtaal die niet wars is van een vleug surrealisme. Hoe anders is dat bij dit werk. Hier nadert Tosari de werkelijkheid, al is de formele setting kunstmatiger dan de werkelijkheid. Het lijkt een verzameling prentbriefkaarten die in een bosachtig landschap is neergedwarreld. De beelden op de kaarten zijn duidelijk: kinderen, gebouwen, een standbeeld, natuur. De betekenis laat zich raden via de teksten die Tosari in het doek verwerkt heeft. En in de titel. Het schilderij 'Coronie wiki' roept de gemeenschap op – in dit geval dient het district Coronie als voorbeeld – om wakker te worden en voor goed onderwijs voor haar kinderen te zorgen zodat ze zich later trots kunnen voelen en zich gerespecteerd weten. Dit lijkt op de 'oude' Tosari. De kunstenaar met een missie. De kunstenaar die zich met name in de jaren tachtig en vooral via grafische kunst inzette om zijn land te veranderen. De kunstenaar die het belangrijker vond dat zijn werk effect had dan dat het hem artistieke of financiële waardering opleverde. Opvallend is dat 'Coronie wiki' voortkomt uit een serie doeken die hij in het laatste jaar in Nederland maakte. Hij zou spoedig 65 worden en hij had besloten dat hij terug zou gaan naar Suriname. Zijn taak in Nederland zat erop. Die taak hield onder meer in dat hij kinderen de kans wilde geven om zich creatief te ontwikkelen. Dat ideaal lijkt hij aan zijn vaderland door te willen geven. Maar uit dit doek, en uit de andere schilderijen uit deze serie, spreekt ook een verlangen naar Suriname. Het lijkt alsof hij zich heeft laten inspireren door oude familiefoto's. Hij heeft die herinneringen in zijn werk teruggehaald om zich voor te bereiden op zijn terugkeer. In die herinneringen heeft een symbolische en surrealistische beeldtaal weinig nut. Die stijlmiddelen staan voor een gesublimeerde realiteit. Tosari wil terug naar de echte werkelijkheid. En ... daar hoort een boodschap bij.

Sportnieuws 02-02-2015

Ajax heeft Frank Rijkaard gepolst voor de eventuele opvolging van trainer Frank de Boer. De club informeerde bij de voormalige trainer van onder meer FC Barcelona of hij interesse zou hebben in de functie indien De Boer volgend seizoen een andere weg zou inslaan. Rijkaard heeft bedankt voor de eer, zo bevestigde Marc Overmars, de technisch directeur van Ajax. Ajax oriënteert zich voor de opvolging van Frank de Boer wiens contract nog doorloopt tot 2017. De succesvolle oefenmeester heeft echter te kennen gegeven een eventueel avontuur na dit seizoen niet uit de weg te gaan. Vooral uit Engeland neemt de interesse toe. Nadat eerder Liverpool en Tottenham Hotspur naar zijn diensten dongen, was Newcastle United als laatste in de markt.

____________________________________________________________

Kenneth Vermeer verraste vriend en vijand afgelopen zomer door van Ajax naar aartsrivaal Feyenoord te gaan. Zijn zoontje Jamarion leek even voor weer een andere topclub te zijn. Op Instagram heeft de doelman een foto van zijn zoon gezet waarop Vermeer jr. in een PSV-shirt poseert naast de aanvoerder van de Eindhovenaren, Georginio Wijnaldum. Bij de foto schrijft Vermeer dat Wijnaldum Jamarion een rondleiding heeft gegeven bij PSV en dat hij vervolgens van Memphis Depay het - overduidelijk veel te grote - shirt heeft gekregen. Feyenoordfans hoeven niet meteen bang te zijn dat Vermeer jr. een fanatieke PSV-supporter is geworden. In november poseerde het kleine mannetje nog trots in een Feyenoordshirt.

____________________________________________________________

Hordeloper Gregory Sedoc heeft zich gister bij indoorwedstrijden in Amsterdam verzekerd van een ticket voor de Europese kampioenschappen indooratletiek in Praag. Sedoc kwam bij de Phanos Indoor op de 60 meter horden tot een tijd van 7,67. De limiet stond op 7,70.

Paradise Party Line

De party agenda op de radio

Uw party, evenement of product promoten kan via Club-ParadiseFM. Vraag naar onze voordelige tarieven.

 

image

Elke week de leukste gasten in de studio!

Elke week bezoeken er diverse gasten de studio van Club-ParadiseFM. Mensen die hun ervaringen delen met de luisteraars.

 

image

Adverteren?

Wilt u adverteren op onze website of via de radio?

Club-ParadiseFM heeft duizenden luisteraars per week. Wilt u via ons medium de juiste doelgroep aanspreken? Lees meer...

 

image

Lid worden?