Club-ParadiseFM

Your multi-cultural radiostation!

 • 1 Club-ParadiseFM 1
  Verzorgt professionele radio programma’s voor alle Amsterdammers.
 • 2 Club-ParadiseFM 2
  Informeert luisteraars via radio en internet over allerlei verschillende thema's.
 • 3 Club-ParadiseFM 3
  Promoot artiesten, kunstenaars en jong talent. Check onze gevarieerde gastenlijst.
 • 4 Club-ParadiseFM 4
  Steunt goede doelen, doe je ook mee? Check onze website voor diverse acties.
 • 4 Club-ParadiseFM 5
  Maandag: Simone Spong & Nelly Brouwn, Dinsdag: Patricia Mensink, Woensdag: Simone Spong, Donderdag: Orlando Praag, Vrijdag: John Morman.
 • 4 Project 4
  Club-ParadiseFM is elke werkdag vanaf 14:00 uur te beluisteren.

Entertainmentnieuws 09-02-2015

Na acht jaar verschijnt er in mei 2015 weer een nieuw boek van de Winnaar van de Schaduwprijs 2005: Roué Hupsel. Het gaat om een Surinaamse thriller met als titel “Het plantage-spookhuis”. In een plantagehuis diep in het oerwoud van Suriname heeft iets verschrikkelijks plaatsgevonden. Minstens drie mensen kwamen er niet levend vandaan, zou de vierde man – de schrijver van een van de brieven – de andere drie vermoord hebben om in het bezit te komen van de koffer met kostbare inhoud? Waren die twee verschrompelde gemummificeerde lichamen die aan dat touw hingen de stoffelijke overschotten van haar twee zonen? En dat walgelijke ding op die vloer in die vodden, was dat eens de vrouw die Suzanna de Vries heette? Wie was er voor verantwoordelijk dat ze deze verschrikkelijke transformatie onderging en veranderde in een nzambi en waarom? Had zij wraak genomen op haar begeleider die haar en haar zoons had vergiftigd? Vragen die als een woeste tropische storm op haar afkwamen terwijl ze met de korjaal snel wegvoer van deze duistere, angstaanjagende lugubere plaats. Een blanke jongen uit Amsterdam is nieuwsgierig geworden door de brieven die hij op zolder bij zijn tante vindt en wil de zaak in Suriname onderzoeken. Als een geestelijk wrak keert hij terug, zichzelf vervloekend dat hij een bezoek bracht aan dat plantage-spookhuis. Roué Hupsel (Paramaribo, 1943) won in 2005 als eerste Surinaamse auteur met de thriller Blinde muren de Schaduwprijs voor het beste spannende debuut in Nederland. Daarna volgden Zwarte magie en de eco-thriller De groene oorlog.

____________________________________________________________

Jetty Mathurin staat vanaf zaterdag 14 februari in de theaters met haar nieuwe onewomanshow ‘#LOL’. De diva van het geëngageerd cabaret wilde eigenlijk dat dit haar afscheidstournee zou worden. “Na 30 jaar solovoorstellingen was het tijd om te stoppen vond ik, maar dat mag ik niet van mijn impresariaat, mijn kinderen en de mensen die me aanspreken op straat. Volgens hen is er niemand anders in het theater die hetzelfde beeld vertegenwoordigt. Ze hebben gelijk”, aldus Mathurin. De voorstelling #LOL gaat over de veranderende tijd. Den Haag zorgt dat burgers verplicht moeten zorgen voor elkaar, studenten moeten lenen en de schone schijn neemt toe. Heel veel mensen hebben digitaal toegang tot een publiek. Men kan makkelijker aan informatie komen. Mensen delen, maar deelt men echt met elkaar? Jetty Mathurin omarmt in haar nieuwe show met lol haar publiek. In deze interactieve voorstelling reageert ze direct op de mensen in haar theaterhuiskamer en laat ze een eigen geluid horen. Een geluid van zorgvuldigheid. Soms van confrontatie. Een geluid met een andere blik. Misschien zelfs een geluid van saamhorigheid, betrokkenheid en zorg.

____________________________________________________________

Het bekende lied ‘Mi Dren’, waar Anne-Marie Hunsel haar liefde en dromen voor Suriname bezingt, krijgt na dertig jaren een remake. Het nummer is in een nieuw jasje gestoken en opnieuw ingezongen. De nieuwe ‘Mi Dren’ is een Kaseko uptempo, gezongen door drie generaties. Naast Anne-Marie, zijn ook haar dochter Graziëlla Hunsel, kleinzoon Santana Hunsel en zanger Bryan Westhout erop te horen. De nieuwe versie van het lied zal komende week uitkomen. Graziëlla Hunsel is speciaal naar Suriname gekomen om de re-release te promoten. De bedoeling is om ook deze generatie te bereiken. "De bedoeling is dat vooral het Surinaamse volk 'Mi Dren' blijft zingen, de boodschap blijft geloven en ook uitdraagt, want iedereen heeft een droom." Tijdens haar verblijf in Suriname gaat Graziëlla ook mensen scouten om mee te doen met het Mi Dren-project, waar iedereen met gevoel voor Suriname aan mee kan doen. Voor nu heeft ze al toezeggingen van onder andere Steven Maye, Aida Amatstam en Marlene Waal. Het begin van dit project wordt later bekend gemaakt. Het feit dat Suriname dit jaar veertig jaar onafhankelijkheid viert en er verkiezingen zijn, past goed, vindt het Mi Dren- team. 'Mi Dren' is immers niet alleen een ode aan Suriname, maar omdat iedereen een droom heeft, kan iedereen zich in het lied terugvinden en dat is belangrijk vindt, is de boodschap van Anne-Marie. Zij gaat voor eenheid in een land met verschillende etniciteiten, die een gezamenlijk doel moeten hebben voor land en volk.

____________________________________________________________

De Traphall EP die dj Chuckie ofwel Sergio Narain in december uitbracht krijgt een vervolg! Niet één, maar meerdere, want Chuckie gaat maandelijks EP's met Childs Play releasen. Daarop komen onder andere Shaggy en Sean Paul te staan. De eerstvolgende plaat kwam afgelopen vrijdag uit. Fernando Halman van FunX had een uitgebreid gesprek met de wereldberoemde dj. Chuckie vertelde dat de volgende EP klaarstaat en dat zoiets voor luxeproblemen zorgt: "We hebben te veel tracks en moeten daarom moeilijk keuzes maken." Daar komt ook nog bij dat Sean Paul en Shaggy staan te springen om een plekje op de EP. Dat kan, maar alleen zoals Chuckie dat wil: "Ik heb Shaggy voorgesteld om een traphal versie van zijn klassieker Big Up te maken. Een 2015 rework, maar daarvoor moet hij de vocalen opnieuw doen. Chuckie werkt vaak in de Verenigde Staten, maar produceren deed hij altijd bij anderen thuis: "Ik huurde altijd maar wat. Nu vond ik het tijd om een studio te openen." Hij bouwt een studio in Miami en in Los Angeles: "Het zijn twee outlets waar ik veel kan werken. Ik ben veel in Amerika, maar ik heb daar nooit een behoorlijke studioruimte gehad," aldus dj Chuckie.

Cultureelnieuws 09-02-2015

De afdeling Vreemdelingen Dienst van de politie heeft in de maand december van het afgelopen jaar 169 illegale vreemdelingen het land uitgezet. Het gaat hierbij om personen met de Braziliaanse, Venezolaanse, Haitiaanse, Dominicaanse, Chinese, Vietnamese, Belizaanse, Colombiaanse, Filippijnse, Oostenrijkse, Nederlandse, Angolese en Guyanese nationaliteit. De grootste groep uitgezette illegalen waren Brazilianen, namelijk 100 mannen en 23 vrouwen, gevolgd door Guyanezen, 16 mannen en 2 vrouwen en Chinezen 8 mannen en 4 vrouwen.

____________________________________________________________

Op 7 februari kwam een lang gekoesterde droom van het Readytex Art Gallery team in Suriname uit. De gallery verhuist naar een nieuwe, ruimere locatie waarin zij een veel groter deel van haar kunstcollectie aan de bezoekers kan laten zien. Aan de Steenbakkerijstraat 30, in een prachtig gerestaureerd familiepand, vroeger het familiehuis van Woirdie en Antonio Issa, heeft Readytex Art Gallery nu vier verdiepingen ter beschikking om het prachtige werk van haar partnerkunstenaars te etaleren. De verhuizing is een cadeau aan de gallery zelf in verband met haar 22ste verjaardag op 8 februari. Vanaf deze datum is de nieuwe gallery opengesteld voor het publiek. "Na 22 kunstzinnige jaren op de bovenverdieping van de Readytex winkelzaak aan de Maagdenstraat, is de tijd rijp voor deze grote stap. Want hoewel er in de oude locatie wekelijks mooie en afwisselende selecties uit de uitgebreide kunstcollectie van de gallery aan de muren hingen, lagen er in de opslagruimtes, helaas onttrokken aan het oog van de bezoekers, nog vele malen meer! De volledige kunstcollectie is tevens virtueel te zien. Readytex Art Gallery is ook op de nieuwe locatie geopend van maandag t/m vrijdag van 8:00 - 16:30 uur en op de zaterdag van 8:30 t/m 13:30 uur.

____________________________________________________________

Ongeveer 1150 personen hebben te horen gekregen dat ze dit jaar worden uitgesloten voor de verkiezingen. Hen is het actief en passief kiesrecht ontnomen. Deze groep mag zich niet kandidaat stellen en mag ook niet stemmen bij de aanstaande verkiezingen van 25 mei. In 52 gevallen gaat het om gedetineerden die tussen nu en 25 mei vrijkomen. Dit heeft Paulus Pinas, hoofd Delinquentenzorg meegedeeld. Pinas geeft aan dat de betreffende personen alleen nog mogen stemmen wanneer ze hun stukken op tijd in orde te maken. Bij de kiezerslijst, die nu wordt samengesteld, is deze groep niet meegeteld. De groep van 52 bestaat uit arrestanten en gedetineerden die voor een strafbaar feit zijn of worden veroordeeld. Ook personen die onder curatele zijn gesteld wordt het kiesrecht ontnomen. Ze mogen ook niemand machtigen om alsnog een stem uit te brengen. Volgens artikel 16, lid 4 van de Kiesregeling moet de minister van Justitie en Politie regelmatig en zo spoedig mogelijk aan de minister van Binnenlandse Zaken opgeven wie van het kiesrecht worden uitgesloten. De minister van Binnenlandse Zaken moet vervolgens betrokkenen informeren over de uitsluiting en ook de duur hiervan. Degenen die een andere persoon via een machtiging voor hen kunnen laten stemmen zijn kiezers die zijn aangesteld als voorzitter, lid of plaatsvervangend lid van een stembureau of hoofdstembureau buiten het kiesdistrict waar ze staan ingeschreven. Hetzelfde geldt voor leden van het Korps Politie Suriname en het Nationaal Leger die op de dag van de verkiezing buiten hun kiesdistrict moeten werken. Dit geldt ook voor kiezers die zitting hebben in het Onafhankelijk Kiesbureau en het Centraal Hoofdstembureau als controleur of toezichthouder.

____________________________________________________________

Een schoolmeisje legt maandag een bloemstuk bij het monument van Kodjo, Mentor en Present. Het was afgelopen week precies 182 jaar geleden dat de drie helden op deze plek aan de Heiligenweg levend zijn verbrand. Kodjo, Mentor en Present waren drie slaven die in 1832 bijna de helft van Paramaribo hebben platgebrand. Het trio werd het jaar daarop, op 27 januari 1833 op de brandstapel gedood. Ze gingen aanvankelijk de geschiedenis in als brandstichters op wie de doodstraf is toegepast. Ze zijn ondertussen in ere hersteld en staan nu opgetekend als vrijheidstrijders en helden.

Sportnieuws 09-02-2015

De 44 jarige Dean Gorré wordt afgelopen week gepresenteerd als bondscoach van Suriname. De in Paramaribo geboren oud-speler van onder meer Feyenoord en Ajax moet proberen het land naar het WK 2018 in Rusland te loodsen. De verbintenis van Gorré met de nationale voetbalbond loopt voorlopig tot en met juni. De bondscoach die wordt geassisteerd door voormalig AZ-speler Ervin Lee, heeft er veel vertrouwen in dat ze iets moois kunnen neerzetten. “Ik doe het ook uit liefde voor Suriname, want het is geen betaalde baan. Ik krijg alleen een onkostenvergoeding. Maar mijn ouders wonen nog in Suriname, dus ik eet lekker bij mijn moeder” aldus Gorré tegen de Telegraaf.

____________________________________________________________

De Surinaamse Kickboxer Andy Ristie heeft afgelopen zaterdag in de Verenigde Staten de Glory 19 Superfight wedstrijd tegen de Australische vechter Steve Moxon(rechts) gewonnen. Ristie werd winnaar na een technische knock-out in de eerste ronde. Glory 19 werd gehouden in The Hampton Colosseum in Hampton, Virginia. Ristie mag het in april opnemen tegen de Nederlander Robin van Roosmalen op Glory 20 in Dubai.

Paradise Party Line

De party agenda op de radio

Uw party, evenement of product promoten kan via Club-ParadiseFM. Vraag naar onze voordelige tarieven.

 

image

Elke week de leukste gasten in de studio!

Elke week bezoeken er diverse gasten de studio van Club-ParadiseFM. Mensen die hun ervaringen delen met de luisteraars.

 

image

Adverteren?

Wilt u adverteren op onze website of via de radio?

Club-ParadiseFM heeft duizenden luisteraars per week. Wilt u via ons medium de juiste doelgroep aanspreken? Lees meer...

 

image

Lid worden?