Club-ParadiseFM

Your multi-cultural radiostation!

 • 1 Club-ParadiseFM 1
  Verzorgt professionele radio programma’s voor alle Amsterdammers.
 • 2 Club-ParadiseFM 2
  Informeert luisteraars via radio en internet over allerlei verschillende thema's.
 • 3 Club-ParadiseFM 3
  Promoot artiesten, kunstenaars en jong talent. Check onze gevarieerde gastenlijst.
 • 4 Club-ParadiseFM 4
  Steunt goede doelen, doe je ook mee? Check onze website voor diverse acties.
 • 4 Club-ParadiseFM 5
  Maandag: Simone Spong & Nelly Brouwn, Dinsdag: Patricia Mensink, Woensdag: Simone Spong, Donderdag: Orlando Praag, Vrijdag: John Morman.
 • 4 Project 4
  Club-ParadiseFM is elke werkdag vanaf 14:00 uur te beluisteren.

I-Nezis

imageI-Nezis werd als André Missiedjan op 23 juli 1974 geboren in het dorp Haarlem (district Wanica) in Suriname. Hier groeide hij deels op en deels in de hoofdstad Paramaribo. Zijn interesse voor muziek manifesteerde zich al op jonge leeftijd. Op zijn 10de begon hij met zingen. Zijn talent bleef niet onopgemerkt in het dorp en al snel entertainde hij de hele buurt met imitaties van Engelstalige artiesten.

Geïnspireerd door prominente reggae artiesten zoals Lucky Dube, Bob Marley, Peter Tosh en Garnett Silk richtte André zich vooral op het zingen van reggae muziek, met positieve en uplifting messages voor zijn luisteraars. Op 14 jarige leeftijd won hij de eerste prijs van een zangcontest en op zijn 15de ging hij in Paramaribo wonen om naar school te gaan. Hier sloot hij zich aan bij lokale bands, zoals ‘The Roots’ en ‘The Exco Harder Sound’. Hoewel deze bands kaseko muziek speelden, zong André er uitsluitend reggae. In deze periode begon hij zich ook meer te verdiepen in de Rastafari.

Op 18 jarige leeftijd besloot André noodgedwongen te gaan werken als goudzoeker in het binnenland (Marowijne rivier), omdat hij van muziek niet meer kon rondkomen. Hij bleef 10 jaar leven en werken in het binnenland. In die periode was hij niet meer actief als zanger, maar in zijn vrije tijd hield hij zich wel bezig met het schrijven van liedjes en het stimuleren van jong talent uit de omgeving. Het schrijven ging hem goed af en toen hij voldoende nummers had voor een album, verhuisde hij naar St. Laurent du Maroni in Frans Guyana.

Daar formeerde hij de band ‘Jah Soldier’ en met hen nam hij zijn eerste album op genaamd ‘Wake Up’. Kort hierna won de band de eerste prijs van een landelijke reggaecontest. Hierdoor kwam André in de picture bij de populaire band Energy Crew. André sloot zich in 2000 aan bij hen als featuring artist onder de naam Genèse. In datzelfde jaar bracht het management van de band: ‘Transportation Label’ het nummer “Oussama” uit op een compilatie cd genaamd “Roots de Guyane”. Oussama werd een lokale hit en was afkomstig van Andre’s eerste album. Ook voor het nieuwe album van Energy Crew bezorgde André de nodige hits. Hij schreef en produceerde 3 nummers waaronder de titelsong “No more war”. Als featuring artist tourde hij mee met de band en trad onder meer op in Frans Guyana, Suriname, Europa, Canada en Afrika. Ook deed hij een featuring met de Jamaicaanse band Morgan Heritage, waaruit een korte tour voortvloeide, waarbij Energy Crew als voorprogramma act optrad.

André groeide verder in de Rastafari culture en lifestyle en ging door het leven als een Nyah Binghi. In 2005 richtte hij samen met een paar andere artiesten, onder leiding van Congo Bongo, een Nyah Binghi foundation op in St. Laurent. Omdat de members hem vanwege zijn Binghi achtergrond I-Nezis begonnen te noemen, heeft André zijn artiestennaam veranderd in I-Nezis.

In 2006 besloot hij zich verder te richten op zijn eigen werk en startte opnieuw een eigen band op: “West Guyane Session”. Met deze band nam hij een live album op, genaamd “Burning Faya”. Ook deed hij een featuring met Prince Koloni en in dezelfde periode begon hij met het schrijven van zijn nieuwe album genaamd “400 ans”, dat geheel Franstalig is.
Helaas kon dit album niet worden afgerond, want kort hierna verhuisde André naar Parijs, waar hij ging wonen en werken. De West Guyane Session is na zijn vertrek wel blijven bestaan en ging verder als backup band van andere artiesten.

Sinds André in Europa woont is hij voornamelijk bezig met werken, scholing en familie. Pas na een paar jaar kwam muziek weer actief in beeld en in 2011 ging hij mee op een uitgebreide promotie tournee van Transportation Label met verschillende artiesten, naar Parijs, Algerije en diverse plaatsen in Canada.

In 2012 sloot André zich aan bij stichting VVFLEX in Nederland, die hem oa helpt met promotie en live optredens. Momenteel heeft André de productie van zijn Franstalige album hervat en is hij begonnen met het recorden van het “Burning Faya” album. Beide albums staan gepland om te worden uitgebracht in 2014.

Door: V. Veldhuis

Terug naar Spotlight

Paradise Party Line

De party agenda op de radio

Uw party, evenement of product promoten kan via Club-ParadiseFM. Vraag naar onze voordelige tarieven.

 

image

Elke week de leukste gasten in de studio!

Elke week bezoeken er diverse gasten de studio van Club-ParadiseFM. Mensen die hun ervaringen delen met de luisteraars.

 

image

Adverteren?

Wilt u adverteren op onze website of via de radio?

Club-ParadiseFM heeft duizenden luisteraars per week. Wilt u via ons medium de juiste doelgroep aanspreken? Lees meer...

 

image

Lid worden?